BeSafe

O afacere de succes trebuie menținută chiar și în condițiile grele cauzate de pandemia de COVID-19 care amenință viața și sănătatea propriilor angajați și clienți. 

Industrii întregi au fost afectate de măsurile luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 iar teama de pericolul infectării a facut ca o mare parte a populației să fie mult mai selectivă în ceea ce privește locurile pe care să le frecventeze. 

Industria hotelieră, a restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a firmelor de catering (HoReCa) a fost lovită din plin de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. 

CERTINSPECT REGISTER, în calitate de organism de inspecții a dezvoltat schema #BeSafe cu scopul de a crește nivelul de încredere al clienților și potențialilor clienți în organizațiile care adoptă cerințele #BeSafe. Prin certificarea #BeSafe a locațiilor organizației, măsurile de igienă, sanitare, de distanțare socială și control privind răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, implementate de organizație în locațiile sale sunt validate de CERTINSPECT REGISTER.
Pentru a putea obține certificarea #BeSafe by CERTINSPECT REGISTER, organizațiile trebuie să demonstreze că îndeplinesc toate cerințele acestei scheme în toate locațiile în care doresc să utilizeze marca #BeSafe.

Printre cele peste 70 de cerințe ale schemei #BeSafe se numără:

– implementarea tuturor măsurilor legale impuse de autorități;
– desemnarea unor persoane responsabile care să se ocupe de monitorizarea internă a respectării măsurilor de prevenire a infectărilor și care să gestioneze activitățile care se impun în cazul depistării unui caz de infectare;
– Existența unor proceduri interne și a unor fluxuri de circulație și interacțiuni între angajați și clienți pentru a se putea limita cât se poate de mult contactul fizic cu alimentele, angajații și alte obiecte prin intermediul cărora s-ar putea răspândi infecția;
– identificarea factorilor favorizanți pentru apariția și eventuala răspândire a noului coronavirus SARS-CoV-2 și adoptarea timpurie a măsurilor de prevenție;
– limitarea accesului în zonele cu risc de răspândire a infectărilor pentru a nu se crea aglomerație (exemplu:porțile/ușile de intrare și iesire din locație, existența unor substanțe biocide care să fie puse la dispoziția angajaților/clienților, disponibilitatea măștilor de protecție în zonele unde sunt necesare);
– afișarea unor instrucțiuni privind accesul în locație și aranjarea locurilor de muncă pentru a se putea respecta cerințele legale privind prevenirea îmbolnăvirilor;
– existența triajului epidemiologic;
– măsurile de conștientizare periodică a angajaților cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială, purtare corectă a măștilor de protecție și de igienă;
– măsuri pentru igienizarea periodică a spațiilor unde lucrează angajații și a zonelor dedicate clienților;

Ce organizații pot obține certificarea #BeSafe?

Cerințele schemei #BeSafe se pot aplica cu succes în întreaga industrie HoReCa, în unitățile de producție și procesare alimente și băuturi, centre de conferință și evenimente, aeroporturi, companii de transport persoane, clădiri de birouri și spații comerciale, teatre, săli de spectacole etc.

Cum se poate obține certificarea anti-COVID-19 #BeSafe?

În urma completării Cererii de certificare disponibilă pe site-ul nostru în secțiunea Documente și a încheierii contractului de certificare, vă vom trimite specificația #BeSafe cu toate cerințele ce trebuie implementate de organizația Dvs. Ulterior alinierii organizației la cerințele #BeSafe, CERTINSPECT REGISTER SRL va audita locația în care s-au implementat măsurile cuprinse în cadrul schemei de certificare și dacă va constata conformitatea cu acestea va acorda certificatul #BeSafe și dreptul de utilizare a mărcii în locația respectivă.