Auditori pentru sistemul de management al siguranţei alimentului, conform ISO 22000:2018 și ISO 19011:2018, perioada 01- 03.04.2024
12.04.2022 2024-01-24 10:20Auditori pentru sistemul de management al siguranţei alimentului, conform ISO 22000:2018 și ISO 19011:2018, perioada 01- 03.04.2024
Auditori pentru sistemul de management al siguranţei alimentului, conform ISO 22000:2018 și ISO 19011:2018, perioada 01- 03.04.2024
CURS AUDITORI PENTRU SISTEMUL DE MANAGEMENT AL SIGURANȚEI ALIMENTULUI , conform ISO 22000:2018 și ISO 19011:2018
OBIECTIVELE CURSULUI:
• Cunoașterea cerințelor standardelor ISO 22000:2018
• Cunoașterea cerințelor standardului ISO 19011:2018.
• Cursul își propune să facă o introducere în tehnica auditului și obținerea unor abilități minimale pentru efectuarea auditului.
Tematica abordată:
• Prezentarea principalelor cerințe ale standardelor ISO 22000:2018 și ISO 19011:2018, din punct de vedere a ceea ce trebuie urmărit atât de către cei auditați cât și de către auditori în timpul auditului.
• Principiile managementului siguranței alimentului.
• Abordarea proceselor conform ciclului PDCA în ISO 22000:2018.
• Gândirea bazată pe risc în ISO 22000:2018. Rezultatele intenționate ale sistemului de management privind siguranța alimentului.
• Contextul organizației – aspecte specifice ISO 22000:2018 .
• Interpretarea conceptului de informație documentată. Centralizatoare cu informații documentate menținute/păstrate conform standardelor.
• Procesele implicate în proiectarea, operarea, monitorizarea și îmbunătățirea sistemului de management ISO 22000:2018.
• Cerințe specifice ISO 22000:2018: Controlul pericolelor; Programe Preliminare; Programe preliminare operaționale; Pregătire pentru situații de urgență; Sistem de trasabilitate; Tratarea produselor potențial nesigure; Retragere; Validare și Evaluarea performanței; Îmbunătățire.
• Planuri de Control. Planuri de igienizare. Planuri de Autocontrol. Verificări, Validări specifice industriei alimentare.
• Cum se desfasoara un audit, efectuarea auditului, raportarea rezultatelor in cazul unui SMI. Studii de caz.
Lectorul este inginer de industrie alimentară, cu experiență de peste 10 ani în realizarea auditurilor de siguranță a alimentului.
CONDIȚII DE PARTICIPARE ȘI PLATĂ
• Perioada 01- 03.04.2024
• Tarif: 1300 lei
• În urma examenului final, se va elibera certificat de absolvire pentru auditori
Pentru detalii vă rugăm să ne contactați: e-mail: cristina.statescu@certinspect.ro, sau telefonic la numarul 0722 105 099